Wat is Thaise massage?

Nuad Thai Thaise Massage is 1 van de oudste geneesmethoden.

Bij Praktijk Manpune in Gameren kunt u terecht voor een traditionele Thaise massage of Nuad Thai massage met olie. Deze massage is milder maar niet minder heilzaam dan de reguliere Thaise Nuad Thai massage die door velen als te belastend wordt ervaren vanwege de zware, stroevere druktechnieken.

De Nuad Thai massage is in december 2019 toegevoegd aan de Unesco-lijst van beschermd immaterieel erfgoed. Het is dus niet zomaar wat trekken aan ledematen en duwen van ellebogen en knieen, maar een deskundige behandeling die generatie op generatie is doorgegeven. Het is een erkende leer.

Bij een Thaise oliemassage wordt de huid gemasseerd met een geurloze etherische olie. Deze olie zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd, wat bijdraagt aan de afvoer van afvalstoffen. De massage wordt uitgevoerd op een massagetafel en bestaat uit een combinatie van lange, zachte bewegingen en korte kneedbewegingen. Onder de handdoek draagt u alleen uw ondergoed.

Nuad Thai Thaise massage is al eeuwenoud. In Thailand is deze Nuad Thai  Thaise massage een onderdeel vam de traditionele gezondheidszorg en werd deze vorm van geneeskunst zo’n 2.500 jaar geleden geïntroduceerd door Boeddhistische monniken. Ook in het oude Egypte en bij de Romeinen en de Grieken werd de oliemassage toegepast. De heilzame werking heeft ervoor gezorgd dat de Thaise massage nog steeds, na al die eeuwen, springlevend is.

Tatsanan Manpune,  eigenares van praktijk Manpune, leerde het vak op de beroemde Watpo Thai Traditional Massage School in Bangkok.

Mensen helpen hun eigen energie terug te vinden. Ze weer in balans brengen. Dat is mijn kracht én mijn missie.
‘REBALANCE’

Tatsanan Manpune, Massagetherapeut